ARTECH Festival

Eind mei 2019 staat de Stadsschouwburg Velsen in het teken van ‘ARTECH’. Geen cabaretiers of musicalsterren op het podium, maar scholieren van het Technisch College Velsen (TCV), het Maritiem College IJmuiden (MCIJ) en het Tender College (TC).

Audiovisuele performance
Een belangrijk onderdeel van ARTECH is het audiovisuele spektakel. Begeleid door jonge kunstenaars werken de leerlingen van het TCV en MCIJ de komende weken in workshops aan hun performance. In mei voeren zij met zelfgebouwde instrumenten een speciaal voor hen gecomponeerd muziekstuk uit. Met de bijbehorende ‘visual arts’ creëren zij op die manier fantasierijke werelden, die door animatie tot leven komen. De leerlingen bouwen een enorm stalen slagwerkinstrument dat vanaf een steiger wordt bespeeld. Ook maken ze een eigen windorgel. De bijzondere instrumenten verwijzen naar de elementen die zo kenmerkend zijn voor Velsen: staal en wind. Wie wat anders wil dan bouwen kan aan de slag met de eerder genoemde ‘visual arts’ die tijdens de shows geprojecteerd worden. Weer andere leerlingen schrijven fantasierijke verhalen en gedichten, die zij voordragen tijdens de voorstelling.

2 daags festival in de Stadsschouwburg
De performances in de Stadsschouwburg worden voorafgegaan door korte dansoptredens van leerlingen van het Tender College die zij samen met professionele dansers van Danstheater AYA hebben voorbereid. ARTECH belooft een aardig spektakel in festivalsfeer te worden.
Het is een groot en ambitieus plan, waarmee wij iets blijvends willen ontketenen. Niet dat we het ieder jaar zo groots aanpakken, maar we hopen dat cultuur structureel deel gaat uitmaken van het onderwijs.

Kaartverkoop
De voorstellingen zijn op maandag 27 mei en dinsdag 28 mei.
De kaarten worden aangeboden a € 10,- per stuk.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Rabo DichtbijFonds door een bijdrage vanuit het Dichtbij fonds.

Het Maritiem College IJmuiden maakt gebruik van Cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Het Maritiem College IJmuiden maakt gebruik van cookies, omdat wij jouw privacy willen waarborgen en de gebruiksvriendelijkheid van onze website willen verbeteren. Hieronder verschaffen we je met informatie over wat cookies zijn en hoe wij deze gebruiken. Wat zijn Cookies? Het plaatsen van Cookies zorgt ervoor dat onze website goed werkt en dat jij goed en gemakkelijk door onze website kunt navigeren. Cookies zijn kleine tekstbestanden waarmee automatisch informatie wordt opgeslagen. Hoe gebruiken wij Cookies? Door het plaatsen van Cookies kunnen wij bijvoorbeeld zien of jij voor het eerst onze website bezoekt of dat je deze al meerdere malen bezocht hebt. Wij gebruiken Cookies om het volgende te doen: - Kernfuncties. Deze cookies zijn nodig om onze website gemakkelijk te laten functioneren. Enkele onderdelen van de website zullen zonder deze cookies niet werken. - Google Analytics. Door het observeren van het gedrag van bezoekers op onze website, kunnen wij ervoor zorgen dat de inhoud van onze website nog beter wordt afgestemd op onze bezoekers. - Daarnaast gebruiken wij diverse trackers om onze bezoekers buiten het bezoek van onze website van informatie te voorzien van onze evenementen (bijvoorbeeld open dagen, of aanmelddeadlines). Cookies verwijderen of uitschakelen. Heb je toch liever geen cookies in je browser? Deze kun je zelf gemakkelijk uitschakelen via je browser instellingen. Houd wel in je achterhoofd dat dit ervoor kan zorgen dat onze website niet meer optimaal werkt. Meer informatie over hoe u cookies kunt uitschakelen? Klik hier Inzage, correctie en recht van verzet Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van gegevens. Gebruik hiervoor de . Om misbruik te voorkomen kan gevraagd worden om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser.

Het Maritiem College IJmuiden maakt gebruik van Cookies. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten hierover? Bekijk ons cookiebeleid.

Sluiten